Afhalen klimplantenpakketten en bloembollen vrijdag 22 september

Datum: vrijdagmiddag 22 september 2023 van 11.30-18.30 uur
Locatie: plein voor het gemeentehuis Kampen (Burgemeester berghuisplein 1)

Plantinstructie en zelf een wormenhotel maken

Benieuwd hoe je de Klimplanten het beste plant? Bekijk dan deze plantinstructie.

De zak met bio-tuingrond stimuleert de plantgroei én het bodemleven. Ook wormen spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van een gezonde bodem. Met een wormenhotel composteer je je groenaval en maak je met behulp van wormen daar hele waardevolle compost van. Deze compost kun je vervolgens weer gebruiken om je planten een handje te helpen. Benieuwd hoe je zelf een wormenhotel maakt of wil je er één kopen en ben je benieuwd hoe je 'm optimaal gebruikt? Bekijk dan deze flyer.

Wat houdt het plantenpakket ook alweer in?

  • In een Kimplantenpakket zitten 2 Klimplanten. Je kunt ter plekke de keuze maken uit diverse soorten. Dit zijn: Druif diverse Hedera (klimop); diverse rozen; Kiwibes en Winterjasmijn. De plantensoorten zijn sowieso inheems en biologisch en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het kan zijn dat bepaalde soorten op zijn als je later komt en dat je dus minder te kiezen hebt.
  • Je mag maximaal 1 plant per soort kiezen
  • Naast 2 kimplanten ontvang je een zak bio-tuingrond. Dit is goed voor één vierkante meter tuin of voor een geveltuin van zo'n twee tot drie meter. De zak kun je weer inleveren bij Holsto in Olst. Zij kunnen deze dan weer hergebruiken
  • De planten bestellen wij bi] Holsto Tuinen & Buitenleven (Olst), het eerste biologisch gecertificeerde groencentrum van Nederland
  • Er geldt een maximum van 2 gratis pakketten per deelnemend initiatief.

Stuur ons je foto's!
Ga je aan de slag in het weekend Burendag of later? Stuur ons dan je foto's. Dat vinden we hartstikke leuk om te krijgen en te delen met iedereen. Dit kun je sturen naar 0650515592 of naar info@groeneloperkampen.nl.