Steeds meer groen in Kampen

Gelukkig wisten jullie ons weer te vinden deze najaarsactie! Er zijn 65 waardplantplakketten aangevraagd en dat is goed nieuws voor alle bijen, vlinders en andere insecten. Door deze pakketten in de stad te planten hebben zij namelijk een fijne rust- voedings- en kraamplaats in een bebouwde omgeving! Ieder pakket komt van De Kwekerieje uit Hoonhorst. Uiteraard gifvrij en zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt, zodat jij en de insecten er direct van kunnen genieten! De waardplanten zijn vooral geschikt voor verschillende bijen en vlinders, maar ook andere dieren profiteren mee. Met deze actie gaan er ruim 130 mensen aan de slag in de stad en vergroenen zij samen ruim 300m2!

Er zijn vijf verschillende pakketten samengesteld. Ieder pakket bevat tien planten en vier verschillende soorten. Uitgeplant is dit goed voor ca 1m2. Ieder pakket wordt geleverd met informatie over de planten en over de dieren waarvoor de planten van belang zijn. Voor een groot deel zijn de planten ook voor mensen eetbaar. Vind je het leuk om te weten welk deel van deze planten je kunt eten? Check hiervoor de website van de Kwekerieje

 Tips voor het ophalen

  • Zorg voor een vervoermiddel dat geschikt is om de planten te vervoeren.
  • Regel iemand anders als je zelf niet kan op deze vrijdagmiddag
  • Aan het einde van de middag kan de keuze in pakketten beperkter zijn.
  • Zet de planten zo snel mogelijk in de zwarte grond en geef ze voldoende water.
  • Als je extra pakketten en/of bloembollen hebt besteld, dan heb je een factuur ontvangen. Zorg voor de betaling van deze factuur, anders krijg je de planten niet mee.

Uitdeelmoment najaarsactie

De pakketten zijn af te halen op vrijdag 27 september vanaf 11.30 tot 17.00 uur voor het gemeentehuis aan de Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen. Wij zijn trots dat ook onze wethouder Erik Faber, die o.a. Milieu, Natuur en Groen in zijn portefeuille heeft, mogen verwelkomen tijdens het uitdelen van de pakketten!

Iedereen bedankt en we kijken uit naar het uitdeelmoment!