30 buurtinitiatieven uit Kampen planten tijdens Burendag 82 klimplanten en 7500 bloembollen

30 buurtinitiatieven uit Kampen en omliggende dorpen maakten afgelopen weekend hun straat groen tijdens Burendag. Samen stopten zij 82 klimplanten en bijna 7500 bloembollen in de grond. Daarnaast legden zij geveltuinen, boomperken en buurttuinen aan. Groene Burendag stond dit jaar in het teken van de klimplantenactie met de naam ‘Van Boven tot Onder Goed’. Deelnemers konden de afgelopen maanden gratis klimplanten met een zak verrijkte tuingrond aanvragen. Afgelopen vrijdag was wethouder Erik Faber van Gemeente Kampen aanwezig om te ondersteunen bij het uitdelen van het plantgoed. Met de tientallen deelnemers is de actie zeer geslaagd! De actie is mogelijk gemaakt met steun van Provincie Overijssel, Gemeente Kampen, het Oranje Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bomenpakket uitgereikt
Ook werd afgelopen zaterdag een fruitbomenpakket uitgereikt aan de moestuingroep van de Wortmanstraat. Tijdens de Natuurmarkt in april ontving Groene Loper Kampen deze prijs van Provincie Overijssel, vanuit het programma ‘Iedereen een Boom’, voor het planten van de 500.000ste boom in de provincie. Met de overhandiging van het bomenpakket aan de moestuingroep van de Wortmanstraat, is er een definitieve locatie gekozen. Dit najaar gaan de bomen de grond in.

Groene Loper Kampen
De Groene Burendag met de klimplantenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Samen met de inwoners van Kampen zorgt Groene Loper Kampen voor verbinding en verbeteren ze de kwaliteit van de leefomgeving, natuur en het landschap in en rond Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel (programma Natuur voor Elkaar), en door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wil je meer planten, bomen en bloemen in je wijk, meld jouw idee of initiatief aan bij info@groenloperkampen.nl