Gratis planten voor stoeptuinen in Kampen

Je hebt vast wel een kaal stuk stoep of een boomperk in je buurt. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een kleurig bloemenfestijn? Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op! Ook zo’n mooi tuintje in jouw straat? Groene Loper Kampen geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Wat houdt het plantenpakket in?

  • Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende pakketten: één voor in de zon en één voor in de schaduw. Beide pakketten zijn ook geschikt voor halfschaduw.
  • In elk pakket zitten 9 biologische planten en een zak verrijkte bio-tuingrond van 40 liter. Dit is goed voor één vierkante meter tuin of voor een geveltuin van zo’n twee tot drie meter.
  • De inhoud van de pakketten is vooraf niet bekend. De pakketten worden in september samengesteld uit de op dat moment beschikbare planten. De plantensoorten zijn sowieso belangrijk voor bijen en vlinders.
  • De planten bestellen wij bij Holsto Tuinen & Buitenleven (Olst), het eerste biologisch gecertificeerde groencentrum van Nederland.
  • Er geldt een maximum van twee gratis pakketten per deelnemend initiatief.
  • Het is mogelijk om meer pakketten te bestellen en deze te financieren met een aanvraag bij het Oranje Fonds voor Burendag. Een plantenpakket kost 50 euro. Voor Burendag kun je tot 350 euro aanvragen. Je kunt hier meer informatie vinden over deze financiële aanvraag.
  • Je kunt de pakketten vrijdagochtend 22 september ophalen op de parkeerplaats bij het Stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1).
  • Vooraf stemmen wij alle plannen in de openbare ruimte af met gemeente Kampen. Hiervoor hebben wij een foto van de locatie én een printscreen van de locatie op Google Maps nodig. Je kunt deze e-mailen naar info@groeneloperkampen.nl